Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев бе в Пловдив

...
Служебният министър на иновациите и растежа Александър Пулев бе в Пловдив
Коментари Харесай

Отлична новина за бизнеса долетя от Пловдив, осигурени са милиони левове

Служебният министър на нововъведенията и растежа Александър Пулев бе в Пловдив по отношение на Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ) и опциите за бизнеса да кандидатства по него и по други европейски стратегии, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Акцентите от изявлението му в регионална администрация:

" Глътка въздух - страната продължава да работи. Говорим за рецесии в разнообразни сегменти и галопираща инфлация. Основният приоритет на нашето държавно управление е да дадем глътка въздух на най-уязвимия сегмент в българската стопанска система.

Тук приказваме за микро, дребни и междинни предприятия. Всички сме се обединили към тази задача и работим старателно. 735 милиона лв. са обезпечени за тези предприятия до края на тази година единствено по направление на министерството на нововъведенията и растежа. От тях 600 милиона се чака да подкрепят бизнеса по линия на Плана за възобновяване и резистентност.

През нашето министерство успяхме да задвижим първата процедура по проекта -  софтуерна рационализация с 260 милиона лева общ бюджет. Срокът към този момент тече, по тази причина всички бизнеси би трябвало да се срещнат с програмата и да аплайват до 21 септември. Около 40 000 предприятия има регистрирани в област Пловдив, 93-94 % от тях дават отговор на дефиницията за микро предприятията. ".

Какво споделиха министърът, а също и Илияна Илиева, основен шеф на Групово дело ЕФК към министерството на нововъведенията и растежа - вижте в прикаченото видео!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР